Couscoussallad med ärtor och paprika
- AvRedaktionen
Gott och fylligt tillbehör med couscous, ärtor, paprika, salladslök och persilja. Toppa med en dressing av olivolja, balsamico, honung, citron, salt och peppar.
8 personer
Du behöver:
250 g couscous
150 g gröna ärtor
1 gul paprika
4 salladslökar
1 liten bunt persilja
Dressing:
1 dl olivolja
1/2 dl vit balsamico
1 tsk flytande honung (eller agavesirap)
1 citron, skalet
salt
nymald svartpeppar
Garnering:
1 liten bunt koriander eller bladpersilja
Gör så här:
Koka couscous enligt anvisning på paketet. Låt svalna helt. Ge ärtorna ett snabbt uppkok om du använder frysta. Tärna paprikan. Ansa salladslökarna och skär i tunna skivor. Skölj och hacka persiljan. Blanda ihop couscous med ärtor, paprika, salladslök och persilja.
Blanda dressingen genom att röra ihop ingredienserna, riv citronskalet och blanda ner. Vänd ner dressingen i couscous- blandningen. Garnera med koriander.
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth