Citron- och fänkålsgratinerade havskräftor
- AvRedaktionen
Havskräftor är en riktig delikatess. Här är de gratinerade med en blandning av fänkål, citron och vitlök. God förrätt med lite bröd att suga upp den härliga oljan med.
4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
12 kokta havskräftor
2 tsk fänkålsfrö
2 tsk flingsalt
1 kinesisk vitlök/king solo (riven)
1 citron, rivet skal
1 1/2 dl riven parmesanost
2 dl olivolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Dela havskräftorna på längden och lägg dem med köttsidan upp på en plåt.
- Mortla fänkålsfröna med saltet och blanda med vitlök, citron, parmesan och olivolja.
- Fördela det över kräftorna och gratinera 7–8 minuter.
Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull