Chokladkakor (sandrullade)

  • AvCassandra Lindblom
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
4

Härligt mjuka chokladkakor, rullade i mandelspån, som smälter i munnen! 

Chokladkakor (sandrullade)
(50 st)

225 g smör

60 g florsocker (ca 1 dl)

25g kakao(ca 1⁄3dl)

300 g vetemjöl (ca 5 dl)

50 g flagad mandel att rulla längderna i

Arbeta ihop smör, florsocker, kakao och mjöl i matberedare till en deg. Låt degen vila i plastpåse i kylskåpet en timme. Arbeta degen smidig på bakbordet. Dela degen i två delar och rulla ut till två längder, 35 mm i diameter. Rulla längderna i flagad mandel och lägg dem i frysen en stund. Värm ugnen till 200°. Skär rullarna i 1⁄2 cm tjocka kakor och lägg dem på bakplåtspapper på två plåtar. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter.