Chokladvåfflor med grädde och björnbär
- AvRedaktionen
Chokladvåfflor med vispgrädde och björnbär. Servera som en rolig och lite oväntad dessert efter middagen eller som frukost till någon du tycker om.
8 våfflor, 4 personer
Du behöver:
100 g smör
100 g mörk choklad
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl vispgrädde
2 dl kallt vatten
Till servering:
3 dl vispgrädde
200 g björnbär
riven mörk choklad
Gör så här:
Smält smör och choklad i mikron och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt grädde och vatten och rör till en jämn smet, rör sedan ner smör- och chokladblandningen. Grädda i välsmort våffeljärn. Vispa grädden och servera den och björnbär till våfflorna, riv gärna mörk choklad över grädden, både snyggt och gott!
Recept & styling: Camilla Pérez
Foto: Lina Eidenberg Adamo