Chokladkulor med dadlar och nötter
- AvRedaktionen
Den perfekta blandningen mellan sött och salt! Dessa chokladkulor med dadlar, pistasch och nötter är underbart goda.
20 kulor
Du behöver:
250 g torkade dadlar
1 ½ dl saltade nötter, gärna mandel eller pistasch
2 tsk vaniljsocker
Ev 1 msk vatten
Chokladganache:
200 g mörk choklad
1 msk kokosolja
Hackade nötter
Gör så här:
- Kärna ur dadlarna.
- Mixa ihop med nötter och vaniljsocker med hjälp av en minihackare eller matberedare.
- Tillsätt eventuellt lite vatten om massan blir för trög.
- Rulla dadelmassan till små kulor och ställ in i kylskåpet.
- Hacka chokladen och smält ihop med kokosolja i en liten kastrull.
- Doppa de kalla dadelkulorna i den smälta chokladen.
- Strö lite hackade nötter över varje kula och låt stelna ordentligt i kylen.
- Förvara svalt fram till servering.
Av: Sanna Kekäläinen
Foto: Fabian Björk
LÄS MER: