Chokladdoppade aprikoser med pistaschfyllning

Recept på chokladdoppade aprikoser med pistaschfyllning
Lisa Björner
Torkade aprikoser med pistsaschfyllning som doppas i choklad blir ett suveränt smågodis att fylla påskägget med!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Så gör du mangoglass på fem minuterBrand logo

Så gör du mangoglass på fem minuter

Chokladdoppade aprikoser med pistaschfyllning

Perfekta små fyllda godbitar att lägga i påskägget till den som inte gillar alltför sött.

Chokladdoppade aprikoser med pistaschfyllning
Lisa Björner

25 stycken

Tid: 25 minuter

Du behöver:

60 g pistaschmandlar
1 msk florsocker
1 msk vispgrädde
25 torkade aprikoser
100 g choklad, gärna vit och mörk

Gör så här:

  1. Mixa pistagenötterna (spara 5–6 st) till ett fint smul i en matberedare. Tillsätt florsocker och vispgrädde. Mixa ihop till en kladdig massa.
  2. Fyll aprikoserna med massan genom att peta in en hasselnötsstor kula i hålet där kärnan tagits ut. Finhacka de sparade pistagenötterna.
  3. Smält chokladen i en rostfri bunke över vattenbad. Doppa aprikoserna till hälften och strö över lite hackade pistage­nötter. Ställ kallt tills chokladen stelnat.

Foto: Lisa Björner