Caponata – sötsur aubergineröra med oliver, pinjekärnor och russin
- AvSofie Nyblin
 
Den här goda röran med aubergine äts med fördel på crostini som antipasto eller som tillbehör. Den är både söt, salt och syrlig. Lagas gärna en dag i förväg.
Tid: 30 minuter
Du behöver:
1/2 dl olivolja 1 stor aubergine (tärnad)
2 paprikor i olika färger (tärnade)
1 gul lök (tärnad)
2 stjälkar blekselleri (skivade)
500 g krossade tomater
3 msk kapris
1 dl gröna oliver med kärnor
3 msk blonda russin
1 msk rödvinsvinäger
1/2 msk strösocker
salt och nymald svartpeppar
Gör så här:
Hetta upp oljan och fräs aubergine, paprika, lök och selleri snabbt. Häll i tomaterna och låt det sjuda på svag värme i ca 20 minuter. Tillsätt kapris oliver, russin och vinäger. Smaka av med socker, salt och peppar.