Cannelloni med spenat, parmesan och ricotta
- AvRedaktionen
 
Krämig pastarätt som sköter sig själv i ugnen. Bjud på läcker och god cannelloni med spenat-, parmesan- och ricottafyllning.
4 portioner
Cannelloni:
1 förpackning färska lasagneplattor
50 g parmesan
Tomatsås:
2 kartonger krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1/2 dl plockad basilika
Salt och nymalen svartpeppar
Spenatfyllning:
200 g babyspenat
1 msk olivolja
1/2 dl plockad basilika
50 g parmesan
250 g ricotta
1 ägg
1 tsk riven muskot
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Häll upp de krossade tomaterna i en skål.
 - Skala och pressa i vitlöken, hacka basilikan fint och rör ner, salta och peppra.
 - Skölj spenaten och fräs den lätt i olivolja tills den mjuknar.
 - Finhacka basilikan och riv parmesan, rör ner det i ricottan tillsammans med ägg, riven muskot, salt och peppar.
 - Tillsätt spenaten och blanda väl.
 - Sätt ugnen på 200°.
 - Fördela hälften av tomatsåsen i en smord ugnsfast form.
 - Lägg en strimma fyllning på lasagneplattorna och rulla ihop.
 - Fortsätt så med alla lasagneplattor och lägg dem på tomatsåsen i fatet.
 - Fördela resterande tomatsås över pastarullarna, riv över parmesan och grädda i ugnen i 20 min tills osten smält och är gyllene.
 
Av: Emma Martiny
Foto: Nina Malling
LÄS MER:
Krämig cannelloni med kyckling, ricotta och soltorkade tomater