Vegoburgare med halloumi och karamellök
15 jul, 2025
AvEva Boström
AvCarolina Soudah
Halloumi gör sig suveränt som ett vegetariskt alternativ till kött på en hamburgare, ännu godare blir den här burgaren med den söta karamellöken!
Annons
Burgare med halloumi och karamellök
Dessa goda hamburgare görs på både nötkött och halloumi. Toppingen blir extra god av hemgjord srirachamajonnäs och karamellök som smälter i munnen.
Annons
4 portioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
Karamellök:
1 stor gul lök
2 msk smör
1 msk strösocker
Srirachamajonnäs:
1 ½ dl majonnäs
½ msk sriracha
Hamburgare:
4 hamburgare av nötfärs
250 g halloumi
4 st hamburgerbröd
Sallad i kruka
3 tomater
Inlagda gurkor
Gör så här:
- Skiva löken i tunna skivor och stek den i smör och socker. Blanda majonnäsen med chilisåsen.
- Grilla hamburgarna någon minut per sida. Skiva osten och grilla den snabbt.
- Värm brödet på grillen.
- Lägg ihop hamburgaren med sallad, skivad tomat och inlagd gurka, grillad ost, karamellök och till sist srirachamajonnäsen.
Foto: Lisa Björner, Eva Hildén
Annons