Brysselkålsallad med äpple

  • AvRedaktionen ELLE
Recept på brysselkålsallad med äpple
Tro det eller ej men brysselkål går lika bra att äta rå – här serveras den i en krispig sallad med äpple.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Så gör du en lyxig laxsalladBrand logo

Så gör du en lyxig laxsallad

Brysselkålsallad med äpple

Brysselkålen behöver inte tillagas. Här är den rå och krispig.

Frisk brysselkålsallad med äpple är ett utmärkt tillskott på buffébordet

6 portioner

Du behöver:

300 g brysselkål
1 äpple
1 msk citronsaft
1 tsk olivolja
1 tsk senap

Gör så här:

  1. Skölj brysselkålen och plocka ev bort de yttersta bladen. Fortsätt att plocka de fina bladen och lägg dem i en skål.
  2. Tärna äpplet. Vänd runt kålen med äpple, citronsaft, olja och senap.

Recept och foto: Skovdal Nordic