Brownie med avokadoganache
- AvRedaktionen
Testa Frida Ronges magiska brownie med avokadoganache. Utan ganache fungerar den perfekt som energibar eller snacks. Hugg in!
Receptet är ett utdrag från boken Food Retreat (Natur & Kultur) av Frida Ronge.
4-6 portioner
Brownie:
1 dl valnötter
1 dl hasselnötter
2 dl dadlar utan kärna
1⁄2 dl kakao
1 msk hasselnötssmör eller annat nötsmör
1 nypa salt
1 tsk vatten
Avokadoganache:
1 mogen avokado
1 tsk vaniljpulver
1 msk kokosolja
3 msk kakao
3 msk lönnsirap eller honung
Topping:
Valnötter
Fikon
Havssalt
Gör brownien så här:
- Mixa alla ingredienser till brownien tills det blir en kladdig massa.
- Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform och tryck ut massan jämnt i botten.
- Plasta och ställ in i frysen.
Gör ganachen så här:
- Dela avokadon och skrapa ur köttet.
- Mosa med en gaffel till en kräm.
- Smaksätt med övriga ganacheingredienser.
- Bred ut ganachen på kakan, skär den i bitar och toppa med valnötter, fikon och lite havssalt.
Recept: Frida Ronge
Foto: Simon Bajada
LÄS MER:
Lyxig brownie med kaffe- och mjölkchokladkräm