Brioche är supergott och går att använda som hamburgerbröd, fylla med pulled pork men är ockås goda att äta som de är.
1260G VETEMJÖL
378G MJÖLK
378G ÄGG
189G FÖRDEG*
180G SOCKER
63G JÄST
27G SALT
405G OSALTAT SMÖR
*FÖRDEG
100G VATTEN
160G VETEMJÖL
3G JÄST
3G SALT
Blanda degen, två minuter långsamt och fyra minuter fort. Kyl i 12-15 timmar.
––––––––––––––––––––––––––––––––––
Blanda alla ingredienser, utom smör, till en deg. Två minuter långsamt och fyra minuter fort. Addera smöret fördelat i tre bitar och blanda tills smöret är upplöst, ca tre minuter fort. Jäs degen i kyl 12-15 timmar. Väg och dela degen i 40 bitar, 60g per bit.
Gör 20 stycken plaited brioches (och 20 stycken brioches à tête).