Fluffiga bovete­våfflor med hallon och choklad

Recept på fluffiga bovetevåfflor med hallon och choklad
Bjud på fluffiga bovetevåfflor, som även passar den glutenintoleranta, med hallon och choklad. Lyxigt gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo

Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Fluffiga bovete­våfflor med hallon och choklad

Med bovete och mandelmjöl kan även de med glutenallergi njuta av dessa frasiga godingar.

Fluffiga bovetevåfflor med hallon och choklad
Stine Christiansen

8 portioner

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 mogen banan
2 ½ dl mjölk
1 msk jordnötssmör
2 msk lönnsirap
2 msk mandelmjöl
2 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
½ tsk mald ingefära
½ tsk salt
2 msk olja, till stekning

Topping:

½ banan
25 g mandlar
50 g mörk choklad
14 hallon

Gör så här:

  1. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills smeten är helt slät. Du kan enkelt göra smeten dagen innan och grädda våfflorna nästa morgon.
  2. Smörj våffeljärnet och hetta upp det.
  3. Häll smeten i det väl uppvärmda våffeljärnet och grädda våfflorna i 3–4 minuter, tills de är gyllene och krispiga. Det blir ca 8 våfflor.
  4. Topping: Skär bananen i skivor. Hacka mandel och choklad. Strö bananer, mandel, choklad och hallon över våfflorna och servera omedelbart.

Så gör du den klassiska drinken Espresso MartiniBrand logo

Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Foto: Stine Christiansen