Bönsallad med caesardressing på Västerbottensost

Recept på bönsallad med caesardressing på Västerbottensost
Pigga upp bordet med nygamla smaker – i form av en bönsallad med caesardressing på Västerbottensost.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffelBrand logo

Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Bönsallad med caesardressing på västerbottensost

Prova en härlig västerbottens-caesar med bönor i stället för den sedvanliga pajen.

Bönsallad med caesardressing på Västerbottensost blir ett spännande tillskott på bordet

4–6 bufféportioner

Du behöver:

Ca 300 g haricots verts
En näve späda salladsblad
Färsk dragon

Caesardressing:

1 ägg
1 klyfta vitlök
1 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
2 sardellfiléer
1 tsk kapris
1 dl riven Västerbottenost
1 ½ dl neutral olja
Salt
Nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Dressing: Knäck ägget i en smal och hög bunke. Tillsätt vitlök, senap, citronsaft, sardeller, kapris, Västerbottensost och till sist oljan. Sätt ner en mixerstav till botten, starta den, lyft sakta till ytan och mixa tills du har en krämig dressing. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Koka haricots vertsen mjuka men med tuggmotstånd i saltat vatten. Häll av kokvattnet och lägg upp dem på ett serveringsfat. Ringla över caesardressingen och toppa med salladsblad och finhackad dragon.

Foto: Lisa Björner