Bönhummus med grillad sparris och srirachavinägrett
- AvCarolina Soudah
God bönhummus serveras här med grillad sparris och srirachavinägrett med uppiggande hetta.
Bönhummus med grillad sparris och srirachavinägrett
Här har vi bytt ut kikärterna mot stora vita bönor i hummusen. Servera med sparris och sötstark vinägrett.
Tips: Sriracha kan bytas ut mot sambal oelek. Börja i så fall med att smaka av med 1 tsk så du har koll på hettan.
2 portioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
2 msk ljus tahini
1 msk mild olivolja
2 msk vatten
2 msk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
1 förp kokta stora vita bönor (230 g avrunna)
½ tsk salt
Srirachavinägrett:
2 tsk sriracha
2 msk rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk honung
Salt
Till servering:
1 knippe grön sparris (250 g)
1 tsk olivolja
Ljust bröd
Ev vattenkrasse
Gör så här:
- Mixa tahini, olivolja, vatten, citronsaft samt skalad och skivad vitlök tills det är riktigt ljust och lite fluffigt i en liten mixer. Tillsätt sköljda bönor och salt. Mixa tills det är helt slätt.
- Vispa samman srirachavinägretten.
- Bryt av sparrisens träiga ände och lägg sparrisen på grillen. Salta lätt på slutet.
- Rosta eller stek bröden.
- Servera bönhummus med sparrisen. Ringla över vinägretten och servera med bröd och ev vattenkrasse.
Foto: Eva Hildén

