Bönhummus med grillad ­sparris och srirachavinägrett

  • AvCarolina Soudah
Recept på bönhummus med grillad sparris och sriracha-vinägrett
God bönhummus serveras här med grillad sparris och srirachavinägrett med uppiggande hetta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Smashed burger med lök & tryffelmajonnäsBrand logo

Smashed burger med lök & tryffelmajonnäs

Bönhummus med grillad ­sparris och sriracha­vinägrett

Här har vi bytt ut kikärterna mot stora vita bönor i hummusen. ­Servera med sparris och sötstark vinägrett.

Tips: Sriracha kan bytas ut mot sambal oelek. Börja i så fall med att smaka av med 1 tsk så du har koll på hettan.

Bönhummus med grillad sparris och srirachavinägrett
Eva Hilden Smith

2 portioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

2 msk ljus tahini
1 msk mild olivolja
2 msk vatten
2 msk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
1 förp kokta stora vita bönor (230 g avrunna)
½ tsk salt

Srirachavinägrett:

2 tsk sriracha
2 msk rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk honung
Salt

Till servering:

1 knippe grön sparris (250 g)
1 tsk olivolja
Ljust bröd
Ev vattenkrasse

Gör så här:

  1. Mixa tahini, olivolja, vatten, citronsaft samt skalad och skivad vitlök tills det är riktigt ljust och lite fluffigt i en liten mixer. Tillsätt sköljda bönor och salt. Mixa tills det är helt slätt.
  2. Vispa samman sriracha­vinägretten.
  3. Bryt av sparrisens träiga ände och lägg sparrisen på grillen. Salta lätt på slutet.
  4. Rosta eller stek bröden.
  5. Servera bönhummus med sparrisen. Ringla över vinägretten och servera med bröd och ev vattenkrasse.

Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo

Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Foto: Eva Hildén