Bondsallad med friterade örter

  • AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

4 personer

Tid: 20 minuter

En matig sallad med mycket smak. Tricket att doppa färska örtkryddor kort i frityrhet olja gör att kryddornas sötma ökar och eventuella beska minskar.

200 g champinjoner (i skivor)

1 gurka (urkärnad och skivad)

1 rödlök (skalad och skivad)

2 avokador (skalade, urkärnade, klyftade)

2 ägg (kokta, klyftade)

1 dl svarta oliver

timjankvistar

rosmarinkvistar

1 dl olivolja

rödvinsvinäger

salt, svartpeppar

Blanda svamp, gurka, lök och avokador i en skål, lägg över äggklyftor och oliver. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fritera timjan- och rosmarinkvistarna, lägg på hushållspapper. Ringla olivolja och vinäger över, salta och peppra, dekorera med de friterade örterna.