Bondkakor med sötmandel

  • AvCassandra Lindblom
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Rustika bondkakor med bitar av sötmandel. Otroligt goda och frasiga!

3

Bondkakor
(ca 40 st)

100 g rumsvarmt smör

100 g strösocker (ca 1 dl)

20 g sirap (ca 1 msk)

30 g sötmandel (ca 1⁄2 dl)

150 g vetemjöl (ca 2 1⁄2 dl)

3 g bikarbonat (ca 1⁄2 tsk)

Rör smör, socker och sirap mjukt med elvisp. Hacka mandeln och blanda den med mjöl och bikarbonat. Rör ner det i bunken. Vispa snabbt ihop degen på låg hastighet till en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken och forma den till en rulle, cirka 31⁄2 cm i diameter. Vira in den i plastfolie och låt den ligga i kylen i 2 timmar. Sätt ugnen på 200°. Skär rullen i 1⁄2 cm tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

Låt kakorna svalna på plåten.