Blommig smörgåstårta med tonfisk och skaldjur
- AvRedaktionen
Underbart god smörgåstårta med tonfiskröra och skaldjursröra. Ett "strössel" av örter och blommor blir både vackert och gott!
10–12 bitar
Tid: 30 minuter
Du behöver:
3 paket landgångsbröd (ca 1 000 g)
Skaldjursröra:
700 g blandade räkor och kräftor (hackade)
1 dl finhackad dill
1 rödlök (finhackad)
1 dl crème fraiche
250 g Philadelphiaost
1 msk citronpeppar
saft och rivet skal från 1 citron
Tonfiskröra:
1 schalottenlök, fint hackad
1/2 dl finhackad dill
1 grönt äpple (skalat och fintärnat)
1 msk dijonsenap
2 dl majonnäs
3 dl crème fraiche
1 dl bostongurka
skal och saft från 1 citron
1/2 dl finhackad dill
3 burkar tonfisk (avrunnen)
Crème till smörgåstårtan:
5 dl crème fraiche
2 msk italiensk salladskrydda
Gör så här:
- Blanda alla ingredienserna till de olika rörorna och rör om.
- Varva tonfiskröra och skaldjursröra med formbröd.
- Vispa crème fraiche och salladskrydda till en fast kräm.
- Täck smörgåstårtan med den hårt vispade crème fraichen.
- Dekorera med mangoldskott och gurkört.