Blomsterkål med frukt och vitost

  • AvRedaktionen ELLE
Recept på blomsterkål med frukt och vitost
Har du svårt att bestämma dig så är det här salladen för dig! Servera blomsterkål med frukter som vindruvor, grapefrukt och äpplen. Lägg vitost på toppen för att göra den lite matigare.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

TV: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo

TV: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Blomsterkål med frukt och vitost

Sötaste lilla grönsaken ’flower sprouts’ är brysselkålsblommor. Byt mot annan kålsort om det inte finns i butiken.

Bjud på blomsterkål med frukt och vitost

4 portioner

Du behöver:

400 g brysselkålsblommor
4 grapefrukter
2 äpplen
400 g vindruvor
4 tsk olivolja
2 msk grapefruktsaft
2 msk äppelsirap eller granatäppelsirap
150 g vitost, gärna av typen feta
2 nävar oxalis eller småbladssallad

Gör så här:

  1. Skölj brysselkålsblommorna, ansa bort de yttersta bladen och skär av stammarna. Skär av skalen från grapefrukten och skär loss filéerna från hinnorna. Pressa ut saften från skalen.
  2. Skölj och halvera äpplena, ta bort kärnhuset och skär i tunna skivor. Skölj och torka vindruvorna. Vänd ihop allt i en dressing av olivolja, grapesaft och äppelsirap.
  3. Fördela salladen på 4 tallrikar och strö smulad vitost och oxalis över.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

TV: Se 3 lyxiga och enkla recept på vardagsmatBrand logo

TV: Se 3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat