Blodapelsinsorbet med olivolja och flingsalt
Blodapelsinens säsong är kort så det gäller att maxa den! Bjud på blodapelsinsorbet med olivolja och flingsalt – otippat gott!
Blodapelsinsorbet med olivolja och flingsalt
Olivolja låter kanske inte som något för desserten, men prova! Har du ingen glassmaskin kan du köpa färdig sorbet.
6–8 portioner
Du behöver:
5 dl blodapelsinjuice
½ pressad citron
2 dl strösocker
1 ½ dl vatten
2 msk glykossirap
2 äggvitor
Olivolja
Flingsalt
Gör så här:
- Sila blodapelsinjuicen från fruktköttet. Blanda samman i en kastrull med pressad citron, socker, vatten och glykossirap. Hetta upp tills sockerkristallerna smält. Låt sedan svalna helt.
- Vispa upp äggvitan med elvisp till ett hårt skum, typ som maräng. Vänd ner i den kalla sorbetsaften och häll ner i glassmaskinen. Låt maskinen gå tills glassen blivit sorbet.
- Lägg över sorbeten i en glasslåda och förvara i frysen.
- Lägg kulor av sorbeten i en skål och ringla över lite av en god och gräsig olivolja. Strö lite flingsalt över och servera.
Foto: Catarina König
