Blinier med spenat och löjrom
- AvCassandra Lindblom
Lyxiga blinier med spenat som passar perfekt som förrätt eller tilltugg till minglet. Servera med smetana, gräslök och löjrom.
4–6 personer
Du behöver:
50 g fryst hackad spenat
1 stort ägg
1 1/2 dl mjölk
1/4 paket jäst, ca 12 g
3/4 dl vetemjöl
1 dl bovetemjöl
1 krm salt
Svenskt Smör från Arla
Topping:
1 dl Arla Köket smetana
1 dl hackad gräslök
1 dl löjrom, sikrom eller algrom
Gör så här:
Tina spenaten. Dela ägget i gula och vita. Värm mjölken till max 37°. Blanda jäst och mjölk i en bunke. Vispa ner mjöl, äggula och salt. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim. Krama vätskan ur spenaten. Rör ner den i smeten. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner. Grädda 8–12 plättar i smör i en stekpanna. Servera med smetana, gräslök och rom.