Bjud på Catarina Königs härliga meny – 3 recept

  • AvRedaktionen ELLE
Bjud på Catarina Königs härliga meny – 3 recept
Här bjuder matprofilen och mästerkocken Catarina König på en härlig trerättersmeny med pilgrimsmusslor, smörstekt torskrygg och smördegsbakade äppelskivor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Lyxig mac and cheese med brynt salviaBrand logo

Lyxig mac and cheese med brynt salvia

Hösten närmar sig och här får du en trerätters som gästerna kommer att jubla åt! Förrätten, en pilgrims- och gurkcarpaccio med magisk lime- och korianderdressing, chipotlemajo och friterad schalottenlök, är en av mina favoritförrätter. Varmrätten är underbart god men otroligt enkel att laga – smörstekt torskrygg med brynt misosmör, socker­ärtor och sojamajonnäs. Enkel lyx! Till dessert blir det smördegsbakade äppelringar doppade i kanelsocker med vaniljglass till. En säker hit!

Pilgrims- och gurkcarpaccio med chipotlemajo

Börja middagen med pilgrims- och gurkcarpaccio med chipotlemajo
Catarina König

Den här går att göra på annat än pilgrimsmussla, t ex hummer, havskräfta, lax eller tonfisk.

Recept: Pilgrims- och gurkcarpaccio>>

Smörstekt torskrygg med brynt misosmör

Den smörstekta torskryggen blir ännu godare med brynt misosmör och sojamajonnäs
Catarina König

Det brynta misosmöret och sojamajonnäsen ger den här rätten en riktig smakskjuts!

Recept: Smörstekt torskrygg>>

Smördegsbakade äppelskivor med kanel och socker

Recept på smördegsbakade äppelskivor med kanel och socker
Catarina König

En busenkel efterrätt som alla älskar!

Recept: Smördegsbakade äppelskivor>>