Björnbärs- och lavendelcocktail
22 jul, 2025
AvAyane Kogure
Vår björnbärs- och lavendelcocktail är en härlig färgklick framåt sensommaren. Så god att du kommer vilja göra den om och om igen.
Annons
Björnbärs- och lavendelcocktail
Härlig cocktail med fin färg och charmig sensommarsmak.
Annons
2 drinkar
Tid: 20 minuter
Du behöver:
250 g björnbär + några till servering
½ dl vatten
¾ dl socker
5 färska lavendelblommor
1 tsk citronsaft
Till servering:
Lavendelsocker
2 dl mousserande vin eller mineralvatten
Gör så här:
- Häll björnbär och vatten i en kastrull och sjud på låg värme i 10–12 minuter, tills björnbären precis börjar spricka. Sila saften och pressa björnbären för att få ut så mycket saft som möjligt.
- Häll saften i kastrullen igen, tillsätt socker och låt sjuda tills sockret är upplöst. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt lavendel och citronsaft. Låt svalna i några minuter. Sila bort lavendeln från blandningen och häll vätskan i en väl rengjord flaska, förvara i kylen.
- Servering: Dra med en citron längs kanten på två glas och doppa dem sedan i lavendelsocker eller vanligt socker. Häll på ½ dl av björnbärssirapen i vardera glas. Fyll på med mousserande vin, lägg i några björnbär och servera direkt.
Foto: Marieke Verdenius
Annons