Biff med fräst vitlökssmör

  • AvRedaktionen
Biff med fräst vitlökssmör.
Man kan grilla det mesta, till och med smör. Vitlök och lagerblad ger smak till smöret som får småputtra i en stekpanna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Förvara gärna smöret i frysen till kommande grillfester. Det är gott till grillad biff, men också till grillade morötter och grillad rotselleri.

4 port

Du behöver:

400 g ryggbiff

Fräst vitlökssmör:

200 g Arla Svenskt Smör

4 finhackade vitlöksklyftor

2 färska lagerblad

salt och peppar

Gör så här:

  1. Bryn hälften av smöret med vitlök och lagerblad i en het stekpanna. Låt smöret svalna.
  2. Vispa resterande smör luftigt, sila i det andra smöret och vispa upp på nytt.
  3. Klicka ut på smörpapper och ställ i kylen fram till servering.
  4. Salta och peppra biffen och grilla den tills den har en innertemperatur på 56°, använd gärna stektermometer.
  5. Ta köttet från grillen och låt det vila, skiva upp och servera med vitlökssmöret.
Biff med fräst vitlökssmör.
Biff med fräst vitlökssmör.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!