Belgiska våfflor med keso och räkor
- AvLinn Grubbström
Gör de belgiska våfflorna extra matiga och lyxiga med keso och räkor!
Belgiska våfflor med keso och räkor
Med keso och räkor blir våfflorna lyxiga och matiga.
8 portioner
Du behöver:
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
½ burk limabönor
2 dl mjölk
3 ägg
100 g smör
Topping:
1 rödlök
1 bunt gräslök
½ gurka
2 dl keso
150 g skalade räkor
1 citron
Gör så här:
- Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och salt i en skål. Häll bönorna i en sil och skölj med kallt vatten. Låt rinna av. Mixa bönor och mjölk slätt i en blender. Vänd ner bönpurén i de torra ingredienserna. Tillsätt äggen och vispa ihop för hand. Smält 80 g smör och vänd ner det i smeten.
- Hetta upp våffeljärnet och pensla det med det sista smöret. Grädda våfflorna gyllene, en i taget. Har du inget belgiskt våffeljärn kan du grädda dem i ett vanligt järn.
- Topping: Skala löken och hacka fint. Hacka gräslöken fint. Skölj och skiva gurkan. Toppa våfflorna med keso, räkor, gurka, rödlök och gräslök. Servera med en skiva citron.
Foto: Peter Kam
