Barberquemarinerade kamben

  • AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
honungsgrillade-ribs

Rökiga och härliga. Tricket är att koka dem först, för maximal saftighet.

4 personer

Tid: 40 minuter

Ingredienser:

1 1/2 kg små fina kamben

2 köttbuljongtärningar

1 dl chilisås

2 vitlöksklyftor

1 msk grillkrydda

1 msk soja

1 msk råsocker

1 msk sirap

1 msk rödvinsvinäger

1–2 msk liquid smoke (kan uteslutas om man inte gillar den rökta smaken)

salt och peppar

 

Koka upp 1 1/2 liter vatten tillsammans med buljongtärningarna. Lägg i köttet och låt småkoka i cirka 20 minuter. Blanda ihop marinaden och pensla runt om de kokta, väl avrunna kambenen. Grilla med marinad i ugnen på 225° fem minuter på varje sida.

Tips! Servera med små bakpotatisar med kryddsmör eller frasiga pommes med hemmagjord majonnäs.

Recept: Anna Jonassen Foto: Peter Phillips