Barbecuekyckling och somrig sallad med jordgubbar
- AvCamilla Biesbjerg Markussen
Den kryddiga barbecuekycklingen gör sig otroligt bra med en mild somrig sallad med både jordgubbar och pinjenötter.
Barbecuekyckling med somrig sallad
Jordgubbar och glass i all ära, men jordgubbar skäms verkligen inte för sig i en sallad heller.
4 portioner
Du behöver:
4 kycklingbröstfiléer, ca 700 g
2 dl barbecuesås
1 ½ msk olivolja till stekning
Salt och nymald svartpeppar
Somrig sallad:
2 huvuden hjärtsallad
250 g jordgubbar
½ gurka
30 g pinjenötter
150 g gröna ärter
3 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk flytande honung
Salt och nymald svartpeppar
Till servering:
Fullkornsbaguette
Gör så här:
- Dela kycklingfiléerna i två tunnare skivor och banka ut dem lite till. Pensla med lite av barbecuesåsen på båda sidor. Spara resten av såsen. Låt dra ca 15 minuter. Stek kycklingfiléerna i olja ca 4–5 minuter per sida, tills de är genomstekta. Pensla med resten av barbecue-såsen. Salta och peppra.
- Plocka isär salladen i grova bitar. Skölj, ansa och halvera jordgubbarna. Halvera och skiva gurkan. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Blanda sallad, jordgubbar, gurka och ärter i en stor skål. Rör ihop olja, vinäger, honung, salt och peppar och vänd ihop med salladen. Toppa med pinjenötterna. Servera kycklingen med salladen och grovt bröd.
Foto: Stine Christiansen
