Bakad torsk med smörsås
- AvRedaktionen
Baka torsken på låg värme så behåller den sin saftighet. Servera fisken med en citronstinn smörsås med rom och gräslök och gärna kokt potatis till.
4 port
Du behöver:
600 g torskrygg
1 msk hackad färsk gräslök
2 msk citronsaft
2 msk vatten
200 g Arla® Svenskt Smör
1 msk forellrom
1 msk löjrom
salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100°.
- Skär fisken i portionsbitar, salta och lägg i en ugnssäker form.
- Baka i mitten av ugnen tills fisken har en innertemperatur på 40° eller tills den lätt faller isär.
- Värm upp citronsaft och vatten i en kastrull. Mixa i smöret med en stavmixer tills såsen tjocknar.
- Tillsätt gräslök, forellrom, löjrom och smaka av med salt.
- Servera såsen till fisken.
Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla