Avokado- & kikärtssallad med gräslöksdressing

  • AvRedaktionen
En fräsch och snabblagad sallad med krämig gräslöksdressing.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Avokado- & kikärtssallad med gräslöksdressing.
Avokado- & kikärtssallad med gräslöksdressing.

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

2 ägg

250 g färsk spenat, strimlad

2 burkar kikärter (à 400 g), sköljda

2 mogna avokado (skivor)

2 tsk paprikapulver

Dressing:

1 citron (saften)

2 msk kesella eller matlagningsyoghurt

3 msk mjölk

gräslök, färsk finhackad

havssalt, svartpeppar

Gör så här:

Koka äggen i 8 minuter (hårdkokta). Kyl ned, skala och skär varje i fyra delar. Vispa dressingen slät i en skål. Lägg spenat, kik-ärter, avokado och äggklyftor i en vacker skål. Strö över paprikapulver och ringla över dressingen. Servera med bröd.