Asiatiskt skaldjurssallad

  • AvRedaktionen
Asiatiskt skaldjurssallad.
En sötsyrlig, beroendeframkallande förrättsdröm! Du kan antingen välja råa skaldjur eller en färdig mix. Mixen är dock förkokt och ska i så fall bara nudda stekpannan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

4 personer

Tid: 15 minuter

Skaldjur:

400 g skaldjur (t ex pilgrimsmusslor, bläckfisk, räkor)

olja (till stekning)

Marinad:

1 vitlöksklyfta

1 färsk chili

1 dl olivolja

salt

svartpeppar

Sallad:

1 huvud romansallad

8 rädisor

100 g morötter

100 g rättika

2 granatäpplen

Dressing:

1/2 dl thailändsk fisksås

3 lime (saften)

2 chilifrukter (färsk)

2 krukor färsk koriander

1 msk socker

1/2 vitlöksklyfta

1/2 dl mild olivolja

Gör så här:

  1. Snabbmarinera skaldjuren, salta och peppra och stek skaldjuren hastigt i lite olja.
  2. Skölj, torka och skär salladen och blanda med dressingen.
  3. Lägg skaldjuren ovanpå och servera.
Asiatiskt skaldjurssallad.
Asiatiskt skaldjurssallad.

Recept: Johan Bergkvist
Foto: Peter Phillips

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!