Ärtskidor med sommarkantareller och hasselnötter

  • AvRedaktionen ELLE
Recept på ärtskidor med sommarkantareller och hasselnötter
Den här förrätten har allt – krispiga ärtskidor, umami-svamp, hasselnötter för extra crunch och riven halloumi för sälta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

10 heta mat- och dryckestrender 2021Brand logo

10 heta mat- och dryckestrender 2021

Ärtskidor med sommarkantareller och hasselnötter

De första sommarkantarellerna är allra godast!

Så enkelt gör du ärtskidor med sommarkantareller och hasselnötter

4 portioner

Du behöver:

500 g ärtskidor
400 g sommarkantareller
1 msk olivolja
20 g smör
1 ekologisk citron, rivet skal
50 g skalade hasselnötter
50 g riven halloumi

Gör så här:

  1. Skölj ärtskidorna, dela dem längs med, låt ärterna sitta kvar i skidan. Putsa och rensa svampen. Hetta upp olivolja i en stekpanna, fräs svampen på hög värme gyllene i 2–3 minuter. Sänk värmen, tillsätt ärtskidorna och smöret, och stek vidare i 2–3 minuter. Tillsätt rivet skal från citronen och salt.
  2. Lägg upp på tallrikar tillsammans med hasselnötter. Riv över halloumi och servera.

Recept: Julie Polar de Greeve, Mikkel Karstad Foto: Aller Media DK, Julie Polar de Greeve, Stine Christianssen