Apelsinglaserad julskinka med vaktelägg och senapsmajonnäs

  • AvRedaktionen ELLE
Recept på apelsinglaserad julskinka med vaktelägg och senapsmajonnäs
Bjud på en apelsinglaserad julskinka med vaktelägg och senapsmajonnäs – en uppgraderad variant av en älskad klassiker!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

9 goda och lyxiga efterrätter till julbordetBrand logo

9 goda och lyxiga efterrätter till julbordet

Apelsinglaserad julskinka med vaktelägg och senapsmajonnäs

Uppdatera griljeringen med apelsin!

Så gör du en apelsinglaserad julskinka med vaktelägg och senapsmajonnäs

15 bufféportioner

Du behöver:

1 färdigkokt julskinka, 1 kg

Griljering:

1 apelsin, finrivet skal och saft
1 msk dijonsenap
2 msk rörsocker

Till servering:

18 vaktelägg
1 dl majonnäs
4msk sötstark senap
150 g potatischips
Nymalen svartpeppar
½ kruka gräslök

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 235°. Koka upp apelsinsaft, -skal, senap och socker. Låt sjuda några minuter tills det får en tjock, trögflytande konsistens. Putsa skinkan om fettranden är tjock, pensla blandningen på ovansidan av skinkan. Griljera mitt i ugnen ca 10 minuter tills ytan fått fin färg.
  2. Koka vakteläggen i 4–5 minuter i en kastrull. Rör ihop majonnäs och senap i en skål, peppra och strö över klippt gräslök. Skär skinkan i tunna skivor. Servera tillsammans med vaktelägg, senapsmajonnäs och chips.

Recept: Linn Grubbström, Skovdal Nordic Foto: Skovdal Nordic, Betina Hastoft, Martin Tanggaard