Amerikanska pannkakor med ricotta och citron
- AvRedaktionen
Dessa fluffiga pannkakor är ett måste på brunchbordet. Servera med blåbärssylt, kokosflagor och ett fat med skivade citrusfrukter toppat med myntablad.
25 små eller 10 stora
Du behöver:
2 ägg
2 msk socker
2 msk smör
250 g ricotta
3 dl standardmjölk
2 tsk rivet citronskal
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
till servering:
blåbärssylt
kokosflagor
skivade citrusfrukter
mynta
Gör så här:
Vispa ägg och socker luftigt. Smält smöret och rör ihop det tillsammans med ricotta, mjölk och citronskal. Sikta ner mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Grädda i smör i en blinipanna eller stekpanna. Servera med blåbärssylt, kokosflagor och ett fat med skivade citrusfrukter toppat med myntablad.
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth