Älskar du rosé? Då måste du testa frosé
- AvMikaela Råberg
Frosé står alltså för ”frozen” och ”rosé” och är sommarens hetaste drink. Dessutom är frosé den perfekta törstsläckaren under varma sommardagar.
Rosévinsäsongen är i full gång, men när temperaturen börjar stiga ytterligare är det dags att byta ut den kylda vätskan mot roséets frysta kusin – frosén.
Frosé
Receptet är beräknat för 4 personer
Du behöver:
– En flaska rosévin, gärna torrt
– 6 msk sockerlag
– 6 msk citronsaft
– Citronskal, för garnering
– En skvätt Campari
Gör så här:
1. Frys rosévinet i en isbricka, så att du får kuber.
2. Mixa rosékuberna med sockerlag och citronjuice till du har en slät konsistens. Hyvla av en bit skal, gärna i spiralform. Du kan använda en vanlig potatisskalare eller osthyvel.
3. Häll upp frosén i glasen, garnera med en bit av citronskalet, skvätt över Campari och servera.
Foto: W & P Design