Äggtoddy med konjak

Recept på äggtoddy med konjak
Läcker äggtoddy med smak av konjak och smaksatt med vanilj – som för tankarna till en krämig dessert!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Chips med löjromsdippBrand logo

Chips med löjromsdipp

Äggtoddy med konjak

Iskall men med värmande smaker som vanilj och konjak.

Äggtoddy med konjak
columbus leth

8 personer

Tid: 15 minuter + tid i kyl

Du behöver:

4 ägg
1 dl rörsocker
1 urskrapad vaniljstång
2 dl konjak
1 liter mjölk
1 krm muskotnöt

Gör så här:

  1. Vispa ägg, socker och vaniljfrön med elvisp i en skål tills smeten blir ljus och skummig.
  2. Rör i konjak och mjölk, smaka av med riven muskotnöt.
  3. Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylskåpet i ca 1 timme.
  4. Servera drinken iskall, gärna med lite extra muskotnöt på toppen.

Foto: Columbus Leth