Affogato med glass och hasselnötslikör

Recept på affogato med glass och hasselnötslikör
Affogato är världens enklaste dessert som du lätt gör lite extra lyxig genom att tillsätta hasselnötslikör!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glassBrand logo

Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glass

Affogato med glass och hasselnötslikör

Superenkel dessert där du får kaffe och efterrätt i ett. Smart och gott. Hittar du inte Frangelico, så går Kalhua eller tex Tia Maria också bra.

Busenkel affogato med glass och hasselnötslikör

4 portioner

Du behöver:

4 kulor glass (vanilj-, pecan-eller hasselnötsglass)
8 cl Frangelicolikör (hasselnötslikör)
2–3 dl espresso

Gör så här:

  1. Förbered några beredningar med espresso, alt brygg starkt kaffe. Forma snygga glasskulor och lägg i varje kopp, mugg eller glas. Häll 2 cl Frangelico över varje glasskula.
  2. Häll sist på kaffet och servera direkt.

Foto: Catarina König