3 recept på vegetarisk julmat

  • AvRedaktionen ELLE
3 recept på vegetarisk julmat
Vad kan man bjuda vegetarianen på istället för klassiska julrätter? Testa griljerad rotselleri istället för skinka, julig vegostek med apelsinsallad och en vegetarisk sillmacka – lika gott, om inte godare!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariskt med lyxkant #4 - Surdegsmacka med chèvrekräm och ugnsrostade morötterBrand logo

Vegetariskt med lyxkant #4 - Surdegsmacka med chèvrekräm och ugnsrostade morötter

Alla kan njuta av julbordet, även den som inte äter kött. Med aubergine gör du enkelt vegosillar med antingen curry- eller senapssås, eller båda, så kan även vegetarianen ta sig en silltallrik. Vår vegetariska färslimpa görs på aubergine, quinoa och svamp, vilket ger den ett härligt tuggmotstånd och massor med smak. Favoriten är nog ändå den griljerade rotsellerin, som verkligen hör hemma på alla julbord framöver – vegetariskt eller ej!

Griljerad rotselleri med brunsås

Griljerad rotselleri med brunsås
Stine Christiansen

Istället för skinka, njut av helstekt, griljerad rotselleri, otroligt gott!

Recept: Griljerad rotselleri

Vegosill med senaps- eller currysås

Vegosill med aubergine – på två olika sätt
Stine Christiansen

Med aubergine får du vegosillen att smaka precis som vanlig sill.

Recept: Vegosill på två sätt

Vegetarisk färslimpa med apelsinsallad

Vegetarisk färslimpa med apelsinsallad
Stine Christiansen

Kanonbra alternativ till köttbullar, paté och revbensspjäll.

Recept: Vegetarisk färslimpa