3 recept på vegetarisk julmat
- AvRedaktionen ELLE
Vad kan man bjuda vegetarianen på istället för klassiska julrätter? Testa griljerad rotselleri istället för skinka, julig vegostek med apelsinsallad och en vegetarisk sillmacka – lika gott, om inte godare!
Alla kan njuta av julbordet, även den som inte äter kött. Med aubergine gör du enkelt vegosillar med antingen curry- eller senapssås, eller båda, så kan även vegetarianen ta sig en silltallrik. Vår vegetariska färslimpa görs på aubergine, quinoa och svamp, vilket ger den ett härligt tuggmotstånd och massor med smak. Favoriten är nog ändå den griljerade rotsellerin, som verkligen hör hemma på alla julbord framöver – vegetariskt eller ej!
Griljerad rotselleri med brunsås
Istället för skinka, njut av helstekt, griljerad rotselleri, otroligt gott!
Recept: Griljerad rotselleri
Vegosill med senaps- eller currysås
Med aubergine får du vegosillen att smaka precis som vanlig sill.
Recept: Vegosill på två sätt
Vegetarisk färslimpa med apelsinsallad
Kanonbra alternativ till köttbullar, paté och revbensspjäll.
Recept: Vegetarisk färslimpa
