Svalka dig med hemgjord jordgubbsglass i sommarvärmen

  • AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
jordgubbsglass

Jordgubbar kan man inte få nog av i sommartider. I fryst form ger det även en perfekt sommarsvalka under varma semesterdagar. Receptet kräver endast 5 ingredienser, och gör sommaren ännu lite härligare!

Jordgubbs- och citronglass – 6 stycken glassar.

250 g jordgubbar + 6 st till dekoration.

1 msk rörsocker.

2 dl mjölk, 3 %.

125 g citronyoghurt.

1 msk crème fraîche.

Skölj, torka och rensa jordgubbarna.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Mixa alla utom 6 stycken med de övriga ingredienserna till en slät smet. Skär de sex jordgubbarna i fyra bitar vardera och fördela i sex glassformar (vi använde formar från Ikea). Fördela smeten, stäng formarna (vill du använda egna träpinnar, stick ner dem när glassarna stått 30 min i frysen) och ställ i frysen 3 timmar. Ta ut, skölj formarna en kort stund i hett vatten och njut!