Annons
Annons

Kvinnor som får mig att ej hata min kropp part 2: Precious Lee


 

I ett av mina inlägg angående sommarkroppen, och varför den årstiden även är till för oss tjocka, swishade Precious Lee förbi i all hast. Denna kvinna förtjänar mer än att nämnas i förbifarten. Hon måste ha ett eget forum, en egen värld och minst ett inlägg på bloggen.

Annons

Precious Lee var alltså den första kvinnan i storlek 14 att visas i en reklamkampanj i Sports Illustrated. Säg vad du vill om tidningen, om hur den objektifierat kvinnor i örti år, men låt också kvinnor som väger över 41 kg ta plats med sina kroppar. Lee säger att hon kände sig ärad att få vara den kvinnan och att hon hjälper folk och inspirerar dom att göra saker dom inte trodde dom kunde.

Hey boo
tumblr_o2ck946gcR1uwdmp2o3_500

 

-Hey Precious, what are you wearing tonight?

-My body.

tumblr_o2q04czRHz1ukyvevo1_1280

På just det omtalade numret som Lee figurerade i, gjorde den just nu största plus size-modellen Ashley Graham omslaget på. De båda modellerna är dessutom goda vänner vilket värmer mitt systerskapshjärta. Det är fantastiskt att läsa intervjuer med båda kvinnorna och höra dom prata om vikten av ickenormativa kroppar och hur dom porträtteras. Det är ändå 2016 och en tycker att vi borde breddat oss liiiite gällande hur en vacker kropp ska se ut, men det går långsamt.

pl

Chefen Lee uttrycker hon bekväm hon är i sin kropp, oavsett om det gäller fotografering i badkläder eller annat. Lee tränar riktigt hårt, och jag älskar att den kombinationen kan se ut så här! Lägg även till att hon ibland spray tanar sig inför shoots, eftersom hon älskar att vara solbränd. YES fuck vithetsnormen!!!! Folk hör av sig till Lee och tackar henne för allt hon gjort och hur det påverka människor att se sånna som hon i magasin och i reklamer.

Lee är både brains and beauty, har pluggat både media och konst, och höll på att studera juridik när modellandet visst tog över. Åh gud finns denna kvinnan???? Jag är själv så tacksam att hon coh andra plus size modeller bidrar till att tjocka människor inte ses som äckliga, dumma och lata. <3

1388873_395966803926562_845131757_n

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar