Annons
Annons

Kan allt, nu även tårtor


 

Igår gjorde jag en riktigt lyxig grej, nämligen en tårta (eller egentligen fyra) tillsammans med Thora L Norgård, en riktig tårtkonstnär. Vi har träffats tidigare, dock ej i baksammanhang men jag har varit ett stort fan sedan hon tog tjänstledigt som producent och for till New York för att förverkliga sin cake dream och gick en utbildning. Ja, hon blev best in class och nu har hon startat upp Thoras Tårtor på söder, där jag fick vara med under en dag och utforma konceptet Tårtan och Kakan i en sweet symphony.

Annons

Sneak peek!

IMG_1224

Tårtan bakades till Elles specialtidning som kommer ut 24 april, så några bilder på den klara tårtan kommer ni tyvärr inte få se här. Men processen är lika kul vill jag lova.

Thora är riktigt skicklig på dels tårtor, inuti och utanpå, smak och form, men också på på små små skulpturer, eller sockerdekorationer och sockerblommor som det heter. Det här är alltså inte riktiga blommor utan Thoras små konstverk:

IMG_5747-768x1024 IMG_3355-e1422550762736-768x1024

FullSizeRender FullSizeRender[1]

FullSizeRender[2]

Thoras diplom!

FullSizeRender[7]

Men nu satte jag igång karusellen, jag fick ett gäng noggrant uppvägda klumpar av sockerpasta, som kan tas för marsipan, men nonne nonne. Inga nötter så långt ögat kan nå! Jag blandade i starkt pigmenterade färger, självklart ätbara i klumparna och knådad och blandade till jag fick mina vackra färger. Handskar på!

FullSizeRender[3]

Till slut hade jag fått mina tre första färger och konstverket kunde växa fram

FullSizeRender[4]

Thora mäter och kavlar och jag tittar mest på, sedan skär hon och snurrar in sin goa tårtbotten i första lagret av sockerpasta!

FullSizeRender[5] FullSizeRender[6]

Andra våningen!

FullSizeRender[8] FullSizeRender[9]

Nails did!

FullSizeRender[10]

Hur vackert är det här? Jag kände lika stor tillfredsställelse som när jag jobbar med keramik, men sockerpastan är så mycket skörare och livligare. Ska kanske konvertera.

FullSizeRender[11]

FullSizeRender[12]

Hur tårtan ser ut får ni se den 24 april. Jag måste själv säga att jag är chockad, imponerad och riktigt glad över resultatet. Och Thora och jag har redan planerat nästa!

<3

1530487_630231613802310_3503430730322309828_n

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar