Kakan Hermansson
Kakan Hermansson är feminist, konstnär, programledare, dj, skribent och snart författare. Dessutom hudvårdsnörd och beautybloggare. Intresserad av stil, tex hur juicy kvinnor ska få plats i mode, Västsaharas frigörelse och samlar på lesbiskt porslin. Allt detta går att sammanfatta i en blogg som är exakt här och nu!
Annons
Annonssamarbete med ellos

Juicy babes are plus size

Babe allert!!!! Cassandra Klatzkow, Linda Marie Nilsson, Marjaana Lethinen och jag pryder Ellos kampanj, Plus and Curves partykollektion. Storlekarna går från 42-60 och kampanjen går live 23/10, underbart va? Älskar att kampanjen går ut på att juicy sizes ska få vara snyggt och sexigt, och bekvämt. Jag är själv en 46-48a och har så svårt att hitta kläder. Men inte här! Genom åren har jag studerat varenda pluskollektion som släppts på svenska marknaden och ofta är det varierande stora sjok som signalerar att du tjocka kvinna, du med stor mage, rumpa, armar och lår, du ska dölja det du har. Du är ett undantag, inget du ska vara stolt över. Såhär ser INTE den här kollektionen ut som ni ser.

Det pyser ett sånt vrede hos mig när det kommer till klädföretag. Är vi tjocka/juicy/kurviga inte ens värda att tjäna pengar på? Genomsnittskvinnan i Sverige har storlek 42/44 och de flesta ”vanliga” butiker säljer xl som är en 42. Snälla rara, köpkraft finns. Är det bara så att ni inte vill att vi ska ha era kläder på oss, för att det inte är den kroppen ni tänkt er?

Älskar den här kollektionen och tjejerna i den. Så lyxigt att få jobba med Linda Marie och Marjaana som jag aldrig träffat tidigare, och att plåtas md Cassandra som jag känt i flera år. Herre gud vad snygg hon är.

Den här klänningen som är som en kavaj fast en klänning kommer jag klicka hem direkt den 23e oktober. Känner mig klädd (ett uttryck min mamma alltid använt för att känna sig lämpligt dressad för tillfället) och det passar jobb och fest.

Nämen Cassandra… det här är nästan för sexigt för att publicera. Den härklänningen med spaghettiband är så fin, kan bäras med tröja under också om en känner sig lite kylig.

Halloj. Enkel finribbad omlottklänning, extremt bekväm och fina detaljer på ärmarna.

Babes in brown

Krossat sammet med fin pärldetalj.

Den här klänningen är också perfekt för fest eller vardag. Bekväm och osvettig, det måste den vara, faller snyggt och accentuerar det jag älskar med min kropp, rumpan och ben. Kavajen Cassandra bär är otrolig.

Här kanske ni kan höra musiken i bakgrunden och se oss gå i slowmotion… Det här är min bästa outfit! En kostym, trodde aldrig jag skulle hitta en i min storlek som är snygg på riktigt.

Linda Marie looking hot och signalerar självförtroende och allt jag vill ha i en enda bild, och Marjaana som får vem som helst att vilja bära den där kjolen inom tre sekunder.

En ödmjuk pose i en omlottklänning. Marjaanas klänning här är perfekt.

Hoppas verkligen kvinnor i dom här storlekarna uppskattar detta och vågar klä sig med självförtroende och gillar vad dom ser. Det är inte lätt, men när ett samhälle hela tiden signalerar att det du är, är fel, ökar inte självförtroendet direkt. Det är ibland bara så enkelt att om möjligheten finns genom storlekar, så innebär stora skillnader för människor. För mig personligen betyder det typ allt. Jag känner mig inte längre fel, utan välkomnad och ja, skitsnygg. Och det är underbart att få känna så!

 

 

4 kommentarer till “Juicy babes are plus size”

 1. Linda skriver: 24 oktober 2019 kl 00:37

  Hej! Jag är en 40/42 ibland 42/44 och jag är kurvig inte mullig om du låter mig använda det ordet. Jag tycker klädföretagen har en skev bild på oss kvinnor som känner sig ”normala” i storleken jag hoppas att ingen tar illa upp nu utan att ni förstår vad jag menar. Helt galet helt jävla galet är det!
  Jag har föresten köpt pumphin masken Thomas Den ska jag våga mig på ochbdet tack vare dig!!
  Kram Linda från Gotland


 2. Ellen skriver: 24 oktober 2019 kl 07:18

  Supersnyggt!!


 3. Linda-Marie skriver: 24 oktober 2019 kl 22:31

  Så roligt att få träffa dig och jobba med dig! Vilket fint inlägg ❤️


 4. Saraenokejsara.blogg.se skriver: 1 november 2019 kl 23:51

  Herrejävlar, vilka coola bilder! Och heja Ellos, säger jag bara!


Dela på:
Laddar