Annons
Annons

Hur utökar jag min rutin?


 

Heej! Har upptäckt din blogg och podd för några veckor sedan och är helt fast. Precis som många andra är jag en tjej som haft/har problem med hyn. Du vet finnar, bölder, ärr osvosvosv…hur som helst. Jag är snart 20 år och blir så inspirerad av allt med syror, serum, rengöring och masker! Men jag vet att jag är ung och känner mig lite osäker på var jag ska börja.

Annons

Vill inte gå på för hårt och förstöra mitt face såklart. Kan jag använda din favorit: Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid eller liknande produkter?

Jag tar redan bra hand om min hud, då menar jag tvättar morgon/kväll, återfuktar…the basics…men nu vill jag ha mer i min rutin för jag vet att det finns galet mycket att göra!

Hur ska en ung och taggad kvinna tänka kring huden, finns det rätt och fel?

Kramar, Inez

Kära Inez, KÖR PÅ!

Här ska inte hållas tillbaka på nåt av åldersskäl, vi är ju inte åldersfascister! Nej asså lite 2% bha liquid kommer bara göra dig gott, tycker du inte att den funkar kan du ju testa andra toners, typ Lotion p50 eller Pixi Glow Tonic tex. Dom är starkare för mig, men du kan visserligen använda fler än en eftersom dom gör andra grejer. Det bha’n gör är ju att gå ner i poren och lösa upp skiten, och det älskar jag.

Om du ska utöka din rutin ska du lägga till MASKER. Jag älskar masker! Kör en rengörande, en riktigt exfolierande och några sheetmasks i veckan. Här är några tips!

Let’s go! Beställ 42 sheetmasks från ebay och lägg mask i tid och otid med dina vänner och dig själv, perfekt gå bort-present och kul sätt att ge fukt till huden. Kommer i alla möjliga olika innehåll!

Sen ska det ju riva också, och då behöver du en ordentlig exfolierande peeling för att ta bort allt dött. Alltså döda hudceller, inget annat. Alla sådana masker gör jag kvällstid, dels för att huden ska kunna återhämta sig över natten plus att risken finns att en blir ganska röd. Ole Henriksen har en kraftull peeling i Instant Transformation Lemon Facial Peel (alltid så korta namn i beauty), med rivig aha som jämnar ut huden och förfinar texturen. Linjer blir finare och om du inte får en allergisk reaktion så får du ett så otroligt glow dagen efter du penslat på den här masken. Obs kommer med en liten händig penselborst. Understrykas bör att detta inte är för en mes, alltså inget för den känsliga. Så testa försiktigt. Men jag måste säga att a och o i min rutin är bra syror, regelbundet ihop med återfuktande masker och självklart spf på dagen. Pris ca 500 kr.

För att väga upp detta intrång på huden, dock välkommet sådant, blir det till att lägga på en mask av fukt som lugnar ner och återställer fuktbalansen sen du aha’t dig. Jag återkommer ständigt till några favoriter som jag skrivit om här! Men här bjussar jag även på bilder!

 

(0)
(0)
6 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar