Annons
Annons

Hur styr kosten huden? Inklusive skrämselpropaganda!


 

Inkluderar eller exkluderar du något i din kost som du tycker gör huden bättre? Har extremt torr hy och har hört att detta kan bli sämre av t.ex. kaffe men förbättras med raw food och sånt.

Hej Skorpan, mitt fellow bakverk, och alla andra såklart!

Annons

När det kommer till hudvård blandar jag sällan in kost i diskussionen. De flesta jag möter som är i denna branschen, som bloggar och som läser om just beauty, utan att för den delen stänga ute ickebinära eller män, är kvinnor. Vi har redan så kolossalt många problem när det kommer till mathållning, jag vet nästan ingen kvinna som har en genomgående normal eller helt avslappnad relation till mat. Och är det kool nu, så har det ändå funnits problem i yngre ålder. Hela vårt samhälle är uppbyggt på en kultur där kvinnor ska späka sig, gå igenom absurda dieter och livsstilar för att se ut på ett speciellt sätt. Är det inte bantning så är det att träna ihjäl sig. Träning och ”hälsa” är ju extremt på modet nu, och där känner jag ibland att vad anorexi och ätstörningar tidigare gjorde mot kvinnor, gör nu träning. Det är ett helt nytt och starkt  redskap för att hantera kroppshets, och ångest. Men det sagt vill jag också stryka under att många tränar väldigt sunt. Tex mina kompis Brita, hon är grym på träning!

Därför blandar jag sällan in kost i hudvårdstips. Jag bryr mig inget om gluten eller laktos eller sånt, jag vill inte och jag kan inte bidra till det klimatet. Jag själv äter lchf, jag har adhd och det ger mig chansen att fokusera bättre, kolhydrater får mig att tappa koncentrationen (tyvärr, jag älskar kolhydrater). Iom detta konsumerar jag nästan inget socker, förutom i vin och bubbel då och då. Jag märker ingen skillnad på min hy oavsett mathållning.

Cigaretter, alkohol och sol är döden för huden. Det tar och tär och förbrukar vitaminer, och som inte kan kompenseras. Don’t do it. Och nej, jag skuldbelägger inte, jag vet att det är svårt att inte röka, men så är det.

NEJ (eller jo, med måtta, men det dränerar dig)

1432783086-girls-drinking-party
NEJ no fuckin way nej
smoking-getty
NEJ aldrig utan solskydd 50 typ. Fast det är såååå skönt jag vet. Älskar att va brun!sunshine2

Dom som påstår att huden blir bättre av rawfood kanske redan lever ett annat sort liv, kanske är mer ”hälsosamma” än gemene kvinn, jag vet inte. Jag måste erkänna att jag är lite provocerad av rawfood, det är sjukt få som kan leva så, och ha råd och tid att konsumera sån mat.

Och drick ditt kaffe, det är såå gott.

Åh nej hoppas inte jag låter skitarg, jag är inte det. Vill bara att vad vi äter ska finnas i våra huvuden day and night.

PUSS <3

ps jag hatar inte rawfood, jag bara inte älskar det.

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar