Annons
Annons

Hudvård + gravid?


 

Nonna

On a completely different note: GRAVID + HUDVÅRD? Vad göra? Vad inte göra? Kan man fortsätta lyxa loss med Excuviance Skinrise Bionic Pads eller måste de läggas på hyllan? PHA, AHA, BHA.. Är det ok? HJÄLP!

Kära Nonna!

Det finns tyvärr inte jättemycket forskning när det kommer till hudvård och graviditet.

Annons

Föga förvånande eftersom det handlar främst om kvinnor. Det sker så extremt mycket med hormonerna i kroppen när en är gravid, huden kan reagera på precis vad som helst, grejer du har använt tidigare och fungerat utmärkt kan bli din värsta fiende. Så tråkigt faktiskt.

Jag ser att dina bionic pads från Excuviance innehåller något slags a-vitamin, retinyl. Just a-vitamin är allmänt no no vid graviditet och amning, och att hoppa över dom ett år eller ett och ett halvt tror jag inte du dör av. Tråkigt är det men du kan hitta ersättning i bla dessa, ingen innehåller a-vitamin:

Pixi Glow Peel Pads innehåller 20% glykolsyra (en aha-syra) vilket gör den kraftull. Testa om du pallar det, men det borde inte vara nån omöjlighet, speciellt eftersom sommarsolen inte direkt ligger på as we speak. Neautralisera med vatten tre minuter efter användning, eller efter hur lång tid det passar dig. Jag brukar blaffa på en kräm för att netralisera. Ca 369 kr för 60 st.

Elizabeth Arden PRO Brightening Peel Pads innehåller också aha. Använd nån gång i veckan, testa dig fram vad som passar dig. Som med allt annat exfolierande, använd hög spf på dagarna, speciellt när du är gravid. Hormonerna skojar icke bort solen! 579 kr för 50 pads.

Medik8 Blemish Control pads behöver inte ha med finnar att göra. Detta är en mild exfolierande pad som du använder morgon och kväll och som jobbar för att inte täppa till porer samt förminska porer. Lugnar dessutom huden och har en naturlig doft av mynta. 389 kr för 50 pads.

 

Så. Egentligen skulle jag säga; kolla hur huden mår och hoppa över a-vitamin. Jag är ingen läkare although jag är dr Cakeman, alla gör som dom vill och detta kan säkert förvandla mitt kommentarsfält till familjeliv men detta är mina erfarenheter. Alla syror kan du egentligen köra på med om du bara lyssnar på huden och använder hög spf. Det e ju vanlig med melasma aka pigmentsförändringar just under graviditeten. OCH GRATTIS vad kul med gravid <3

(0)
(0)
4 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar