Annons
Annons

Honung och bakpulver, kan det vara nåt?


 

Hej Kakan!

Vad är din syn på ansiktsmasken som florerar på nätet, honung + bakpulver? Har läst både hyllningar men även inlägg som ställer sig negativa till detta. Är sugen på att testa men verkar lite läskigt! tack för världens bästa blogg xx Sandra

Hej Sandra!

Här kommer ett svar som bara är från mig, inte nån annan.

Annons

Folk gör vad dom vill med sin hud, uppenbarligen gör jag också det i allra högsta grad. Jag syrar på utav bara helvete, det vet ni ju redan. Häromdagen gjorde jag det som händer en gång vartannat år, jag syrade på för mycket. Blev stram och blank och kände mig tom inombords, hade liksom svikit min egna expertis.

Jag har inte alla svar som ni frågar efter, jag läser mycket på olika communityn, mycket i amerikanska bloggar för att kunna lära mig. Tips om hemmagjorda ansiktsmasker och kurer florerar överallt, i de flesta länder jag kommer i kontakt med, och bakpulver är ofta en ingrediens som dyker upp i artiklar, frågor och svar om dessa husmorslösningar. Men är det en så go lösning?

Jag har självklart testat detta i mina yngre dagar, vi i Veckorevyngenerationen var besatta av hemmaspa, det fanns hemma och kostade ingenting, goals. Vi blandade havregryn och ägg och ibland låtsades någon sno en öl för det var bra för håret. Det var också flera gånger nån snodde en öl ”för att det var bra för håret” men hamnade på nån fest. En 3.5a, hoppas det va värt det haha.
Honung och bakpulver må kännas underbart på vissa hudar, det kanske river lite och ger ett lent resultat. När jag är inne på hudvårdsbloggar, nästan alltid de som förespråkar ”naturlig hudvård” tipsas det hejvilt om denna blandning. Då sägs det att masken ”är det bästa för huden”, vilket är helt omöjligt eftersom en produkt aldrig kan passa alla. Dessutom är naturlig hudvård per se inte mer skonsam eller multifunktionell bara för den är naturlig. Allt som går att äta är inte bra att lägga på huden.

Men rakt upp och ner varför JAG inte skulle lägga en sådan mask är för att huden har ett ph-värde på ca 4.5-6.6, bakpulver är en bas med ph-värde på ca 8-10 när den löses upp. Vad som sker då är att hudens goa lager av enzym och oljor som ska skydda huden. Du bryter ner den där barriären för varje gång du applicerar något så kraftigt, och så vill du inte göra. Bara för att det känns bra betyder det inte att det är bra. Utan den där barriären välkomnar vi vissa bakterier som såklart kan göra din hud till ett helvete. DO NOT!

bild från Mitt Kök

Av någon märklig anledning verkar svenskar älska denna blandingen, medan jag hittar massvis med negativa recensioner på amerikanska sidor, men långa harranger av kemiska förklaringar om varför detta är dåligt. Jag väljer att lita på detta, och låta proffsen göra mina masker, mina rengöringar och kurer! Självklart handlar detta om ekonomiska resurser, men inget skulle få mig att välja att förstöra huden när jag vet att så lite som en användning kan göra bestående skador på min värdefulla hud. Att det i samma googlingar förekommer tips på hur en ska bleka sin hud med bakpulver gör mig mörkrädd.

Hoppas du känner att du fick tillräckligt kött på benen för en egen utvärdering Sandra <3

(0)
(0)
10 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar