Annons
Annons

Hermes nya doft


 

Hallå ni vet kanske inte att jag är något av en doftnörd? Alltså inte så Annahita aka whinar men ändå. Inte som min flickvän som åker ner till Grasse när rosorna blommar för att göra en egen parfym, men ja ändå en nörd.

Annons

Hermes är en stor favorit hos mig och dom gör även min signaturdoft i en av Hermessenserna, Poivre Samarcande, en doft av peppar och trä. Jag är även förtjust i deras Rhubarbe och Un Jardin après la Mousson. Min mamma bär 24 Faurbourg och det doftar den största tyggheten i världen.

Nu har Hermes tagit fram en ny doft, Twilly d’Hermès. Det är näschefen Christine Nagel som skräddarsytt denna med ”unga, fria kvinnor i åtanke”. ”Kvinnorna är orädda, uppkopplade, lekfulla och kaxiga vägrar de att göra vad som förväntas av dem, går mot strömmen, gör saker i sin egen takt och skapar en helt ny livsrytm.”

Jag måste säga att jag förväntade mig en helt annan doft när jag såg förpackningen. Jag tänkte mig en blommig och flickig doft, kanske med lite tyngd i, men ändå lättflörtad. Men detta är en vuxen doft, som liksom inte ber om ursäkt för sig. Det första jag tänkte var ”pudrig”, och det gillar jag. Hermes förklarar själva doften som en parfym med ”uppnosig ingefära” och ”eggande natthyacint”. Men natthyacinten blir aldrig sådär megatung som en som hyacint du ger din älskade moster på julen, utan stannar perfekt ihop med pudrigheten på din hy. Den tredje noten sandelträ kan ha att göra med att jag föll för doften direkt, alla mina favoritparfymer innehåller nämligen det.

Ser ni bandet som är knutet runt flaskan? Det är en klassisk hermesscarf som är sönderklippt och sydd till små små band, dom du kan knyta i håret, om handleden eller väskan. Eller bar behålla på. Älskar att få komma på så extremt proffsiga pressevent (går ju på en del och denna stod verkligen ut från mängden). Dels är Joelina som är doftrepresentant så kunnig och gullig, hon informerar oss på ett avslappnat och kul sätt om doften, samtidigt som vi alltid får veta massa roliga detaljer om produktionen. Och frukosten är ingen grönsakssmoothie utan allt finns, nyttig frukt och yoghurt, och croissants med choklad och kanelbullar. Det är rätt.  675 för 30 ml.

(0)
(0)
4 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar