Annons
Annons

Har BHAn försummat mina fräknar?


 

Hej Kakan! Först å främst, tack för en megabra blogg och pod! Jag har använt Paula’s choice BHA liquid 2% i tre månader nu och den är revolutionerande bra mot mina porer på haka och näsa. Men, nu när solen har börjat visa sig har jag märkt att det saknas något i mitt face: fräknarna! Jag brukar bli fräknig väldigt lätt och har tyckt om att vara det sommartid. Kan det vara BHA:n som gjort att dom inte blir lika framträdande? Har du något tips om en vill ha flawless skin OCH fräknar?
/E

Annons

Hej Em!

Tack för en otroligt bra fråga! Jag fick leta mig ut på internet och lusläsa, fast egentligen borde jag bara kunnat titta mig själv i spegeln.

Som jag förstår det, efter att ha besökt ett tiotal olika hudvårdssidor, kan BHA göra detta mot fräknar. BHA används bla för att ta bort pigmenstfläckar vilket fräknar ju på ett eller annat sätt är. Det är inte som att BHAn och huden för ett intellektuellt samtal vid mötet och diskuterar huruvida dina fräknar ska va kvar eller inte, tyvärr. När jag kollade mig själv i spegeln under min solsemester, där jag jobbade stenhårt med spf 50 i ansiktet och mest låg under hatt eller i skuggan, kom jag till samma tråkiga insikt. Mina fräknar som jag burit varje sommar sen barnsben var dramatiskt färre (min morfar var rödhårig och hade fräknar över hela kroppen, denna gen bär jag pyttelite med mig). Det kan absolut ha att göra med att jag levlat upp och är mer noggrann med mitt solskydd, men det har jag varit i flera år. Däremot började jag med BHA både morgon och kväll, och fler syror, förra året. Så här få fräknar jag har aldrig haft, däremot är mina pigmentsförändringar stadigt närvarande trots IPL. Absolut mindre i pannan, men nu ligger det även som en läppenna runt hela munnen. Har slutat bry mig men kul är det inte.

Jag kör ju ingen BHA nu på sommaren (pga är i solen), under regniga perioder där jag inte vistas i solen kan jag köra nån gång på kvällarna, men aldrig på dagen. Jag har inte svaret på detta, men hoppa över BHAn i sommar, uteslutande, och se vad som händer. Hör av dig sen, för jag vill verkligen veta!!

KRAM

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar