Annons
Annons

Går det att mixa aha/bha/retinol hur som helst?


 

Hej!

Relaterat till serum har jag en fundering som jag inte kan komma underfund med. Eftersom det finns så många goa aktiva ingredienser så vill jag använda allt! C-vitamin, retinol, BHA, osv… men nu till min fundering, kan man blanda hur som helst? Lite BHA på kvällen, c-vitamin på morgonen och retinol dagen efter? Eller är det bättre att köra en retinolkur t ex?

Tack för din blogg och podd, du har lärt mig allt jag kan om hudvård!

/ Fanny.

 Hej Fanny <3 vad gullig du e!!! TACK!

Alltså mitt spontana svar är ja. Om du gör allt med försiktighet och testar dig fram så ser du ju vad som händer. Jag skulle tom säga att kombinationer är det som gör det. En retinolkur mår bra av aha-syra, som en boost, både genom att applicera aha-syra pang på innan retinolen men också om du byter ut din rengöring mot en med aha-syra i. Lärde mig också av Annica från Skincity att en inte ska återfukta för mycket under en retinolkur, för det förtar styrkan i den hela. Det är ju tvärtemot vad en vill göra, eftersom det e sååå skönt at återfukta. Återfukta är livet.

C-vitamin är ju bra eftersom det reducerar de negativa effekterna av uv-strålning, det kan du köra på dagen när du behandlar med retinol på kvällen. Tex det otroliga c-vitaminserumet från Medik8 som jag är ett helt bortblåst av:

I love you, 595 kr.

Såklart ska du vara försiktig med alla slags syror. Det finns ingen forskning som säger att aha och bha är dåligt med retinol, det finns däremot rykten och mycket snack om att aha och bha skulle inaktivera retinolet vilket inte heller stämmer. Tvärtom, som jag skriver ovan jobbar dom bra ihop. Dom gör olika saker, aha och bha jobbar på hudens yta och exfolierar och rensar bort död hud. Retinol exfolierar inte.

Oj vilken hudskola, gick igång lite på mig själv där. ÄLSKAR HUDVÅRD! Jobba på och var försiktig. Glöm ej SPF <3

Annons
(0)
(0)
8 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar