Annons
Annons

Förstorade porer!!! HJÄLP!


 

hej kakan!

tack för all gränslös kunskap om hudvård du förser oss med, forever grateful!! jag har en fråga angående porer: jag har sån oproportionerlig ångest över mina relativt stora porer, och pga att man aaldrig ser folks porer på sociala medier, & sällan i verkligheten pga smink, så känner jag mig som den enda i världen med porer.

Annons

jag skulle SÅ gärna höra dig prata om porer med någon gäst i under huden!! för folk måste ha hål i sin hud pga HUD, och fler måste väl känna som jag? du får gärna svara på detta här i bloggen också pga börjar få panik att bara höra mina egna tankar om detta – är jag really den enda som detta tar upp så mkt tid för? & vilka är de bästa go-to produkterna (ja jag har testat 2% bha hihi, funkar ej på mig)? KRAM U ROCK

/A

Kajsa

Hej kakan! Jag är i upplösningstillstånd. Jag har haft förstorade porer på kinderna sen lääänge (är 22) typ sen jag fick första finnarna ish. Jag mår så dåligt över huden och vill bara vara slät fin och ha GLOW. Har testat alla hemmagrejer i hela världen, syror, epiduo u name it. Vad ska jag göra. Laser? Hjälp plz. PS tack vare dig har jag använt spf 30 hela sommaren och sluppit bränna min lilla kropp (har tidigare sträckt mig till spf 10) Tack!!!

Kära A och Kajsa. Sitt ner i hudvårdsbåten (säger jag med lugn och snäll röst)! Jag upplever att många, alltså MÅNGA som är intresserade av hudvård och börjat ta sin hud på allvar snöar in på sina porer och ser endast detta. Kajsa kära du, du får inte vara i upplösingstillstånd för din hy även om jag förstår dig, som fan förstår jag dig.

Hud är mångt och mycket en genetisk fråga, oavsett hur vi fejar och syrar och håller på kan vi inte alla se ut som en len babyrumpa. MEN å andra sidan finns det grejer att göra. Jag lovar att alternativen är många, kan dessvärre inte utlova mirakel.

En produkt som visat sig kraftull mot just förstorade porer är Paula’s Choice (ja, hon är här igen) Niacinamide 10%. Kort om niacinamide; förstärker hudens elasticitet och bidrar till att porerna drar ihop sig och därför ser mindre ut. Dessutom verkar niacinamide antiinflammatoriskt vilket gör den perfekt för aknebenägen hy, och har effekt på solskadad hy och ålderstecken. Använd den ihop med tex aha för en extra boost, går att använda med andra märken, även retinolprodukter går utmärkt. Jag brukar ta denna innan mitt serum eller toner, eller bara pluppa i en skvätt i serumet. Pris 499 kr.

När folk frågar mig om mina hudhemligheter brukar jag svara; rutin, hög spf och mycket syra. Syra syra syra, huden blir jämn och fin, jag får glow och porerna blir bara mindre! Ja, dom kommer ju bli större också tids nog men just nu tycker jag det går att hålla pli på dom.

Alltid förutom på sommaren lägger jag min fave 10% aha från Paula, weekly resurfacing treatment. Ofta lägger jag den innan min nattkräm, låter den verka ca 20 min för sig själv innan jag applicerar nästa kräm. Då får den tid att jobba ordentligt, krämen ovanpå behövs för fukten men kan också ha en neutraliserande effekt, med all rätt. Jag vaknar len och slät. Pris 439 kr.

Det finns en uppsjö av syradränkta peelpads som du göttar in ansiktet med på morgonen, har skrivit om detta och andra skrubbar här!

Jag gillar ju saker som verkar över natten, känns också skonsamt att det får jobba på succestivt. Kan vara en känsla bara. Filorga har en otrolig nattkräm som jag blev besatt av och använde till sista ml: sleep and peel. Ja ni hör ju själva. Peelar försiktigt samtidigt som den återfuktar. Att klappa sin kind när en vaknar efter denna är en upplevelse! Priset också I’m afraid, 625 kr.

Det var produkterna. Jag skulle testa en dermapenbehandling, det boostar collagenet så mycket och ger en bra effekt på både glow och ny och fin hy. Ja det gör ont och det kostar pengar, men du verkar vara inne på att testa det mesta?! Testa även en kemisk peeling på salong om tillfälle ges!

Måste tyvärr be dig att ha tålamod, det har tagit mig så lång tid att få den här hyn, det är ett livsprojekt!

Puss och lycka till gulliga ni!

(0)
(0)
11 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar