Annons
Annons

Finnar, mens och choklad!


 

Jenny

Hej Kakan! Jag har en fråga om finnar. Jag har ganska mycket finnar, men skulle inte gå så långt som att kalla det akne. Jag märker att det blir värre under mensen samt då ja ätit choklad, chips etc.

Annons

och de ploppar upp främst runt mun/haka. Finns det produkter och rutiner som hjälper mot denna typ av finnar eller är det bara att stå ut och sluta äta choklad (vilket inte kommer hända om jag känner mig själv rätt). Min hudtyp är nog en blandning av fet i t-zonen och torr på kinderna. Jag har även nyligen börjat med paula’s 2% bha liquid, men vet inte hur länge det tar innan den kickar in. Kommer bha:n hjälpa mot detta om jag kör på och väntar ett tag till?

Hej Jenny!

Alltså, nu har du kommit till en person som inte är en sån som uppmanar folk att sluta äta gluten, socker, mjöl och mjölk och allt vad det kan vara för att få bort sin akne. Jag vet att det finns beprövade metoder för att minska aknen, Carina Berg pratade ju om det när hon var på besök i podden, att det var så hon slutligen fick bort sina finnar.

Jag som lider av grov pms vill BARA äta choklad, godis och chips, gärna med dip under mensen. Det är under mensen som mina finnar kommer, om dom fortfarande kikar fram. För mig är problemet att pmsen kan bli värre av socker, och jag HATAR att det påverkar mig. Avskyr att jag måste kontrollera mina ätmönster för att kunna påverka mitt humör aka psykiska hälsa. Gillar inte ens att skriva om det. Stäm Dr Cakeman men jag säger såhär. Finnas under mensen beror nog till störst del av dina hormoner, inte av det du äter. Jag skulle aldrig uppmana dig till att sluta äta det.

2% liquid bha kan absolut hjälpa dig, men den produkten funkar inte för alla. De flesta ser resultat men för vissa gör den ingenting. Men ge den ett tag till såklart. Försök att inte torka ut huden, då kan fler finnar produceras. Och testa nåt lite rivigare, kanske nån aha-syra som tar bort döda hudceller och kan klogga igen. Annars fukt och fett, speciellt nu på hösten!

Och glöm inte choklad och allt annat gott.

Inspiration:

Puss kram <3

(0)
(0)
(0)
2 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


AnnonsLaddar